Over ons

Organisatie

Wie zijn wij?
Wij willen ons graag even aan jullie voorstellen….

Wij zijn Dorothé van Dijk en Marika Van den Hurk. Na jarenlang ervaring op te hebben gedaan in de kinderopvang, Marika als pedagogisch medewerkster en Dorothé op het hoofdkantoor, zijn wij in 2002 samen de Ontdekking gestart.

Onze doelstelling
Kinderdagverblijf De Ontdekking is een plek waar kinderen van 0-13 jaar en hun ouders/verzorgers zich welkom en thuis voelen. De kinderen worden met de meeste aandacht door deskundige leidsters verzorgd en begeleid in hun ontdekkingsreis in de zo belangrijke eerste levensjaren. Het kinderdagverblijf voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en ergonomie. Omdat wij als kinderdagverblijf klein willen blijven kunnen wij de huiselijke sfeer creëren die zo van belang is bij jonge kinderen. Daarmee geef je kinderen een vertrouwd en geborgen gevoel zodat ze zich optimaal kunnen ontplooien. Het is een bewuste keuze van ons geweest om een kleinschalig kinderdagverblijf te openen aan de St. Annastraat 8 in 2002 en een 2e kinderdagverblijf aan de Pandelaar 45 in 2008 zodat er gelet wordt op details, de contacten met de ouders/verzorgers en het kind direct en doelgericht zijn en er wordt gewerkt in een klein hecht team.

Wet kinderopvang
De wet kinderopvang is per 1 januari 2005 in werking getreden. Hierdoor ontstaat vrije maatwerking. Dit houdt in dat elke ouder met een klein of groot inkomen bij het kinderdagverblijf van zijn of haar keuze terecht kan. Voorheen waren ouders met een kleiner inkomen gedwongen om hun kind te plaatsen in het kinderdagverblijf dat werd gesubsidieerd door de gemeente. De opvang wordt betaald door 3 partijen; uzelf, uw werkgever en het rijk. De werkgeversbijdrage is verplicht en wordt ook door de belasting uitgekeerd. Veel ouders zullen tot de ontdekking komen dat het netto bedrag dat ze voor kinderopvang betalen veel minder is dan verwacht, vooral als er meer kinderen in het gezin gebruik maken van kinderopvang. Daarnaast zijn de prijzen van Kinderdagverblijf de Ontdekking zeer concurrerend.

Dorothé van Dijk

Directie

Over Dorothé van Dijk

Mijn naam is Dorothé van Dijk – Andri, geboren op 27 mei 1964.

Na het doorlopen van de HAVO en de opleiding tot directie secretaresse ben ik aan de slag gegaan bij Volvo Car B.V in Helmond. Begonnen als directie secretaresse op de afdeling Inkoop ging ik door het volgen van NIMA-A en NvMA A en B de richting van de marketing op. Een aantal jaren heb ik marktonderzoek studies gedaan, het was een geweldige tijd met veel reisjes smile en veel auto’s rijden smileNiet veel mensen hebben een ritje gemaakt in een Volvo 480 cabrio. Daarna ben ik naar Born gegaan als planner van auto’s in de fabriek in de juiste specificatie voor meerdere landen. 

Mijn oudste dochter Anne werd geboren op 2-1-1996.

De Volvo ging reorganiseren en helaas zat ik bij de afvloeiing na ruim 12 jaar met veel plezier er gewerkt te hebben. Meteen begon ik aan een nieuwe studie en zo kwam ik terecht als planner bij de kinderopvang in Helmond en later zorgde ik voor alle management informatie.


Mijn jongste dochter Britte werd geboren op 12-11-1998.


Helaas werd ik 24-8-1999 gediagnostiseerd met MS. Dat was even moeilijk, maar gaf ook een richting aan mijn toekomst, wat wil ik gaan doen. 
Met mijn collega en buurvrouw Marika begonnen we aan een gewaagd plan, kinderopvang in Gemert. We wisten precies wat we niet wilden en begonnen met jeugdige overmoed. Dat was in augustus 2002. Eind 2002 zaten er maar liefst 9 kinderen bij De Ontdekking J, Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder en zijn we met zo’n 450 kinderen en 50 collega’s.

Het plezier in het werk is alleen maar gegroeid.

Marika van den Hurk

Directie / Pedagogisch coach & medewerkster

Over Marika van den Hurk

Ik ben Marika van den Hurk, (mede) eigenaresse van kinderdagverblijf De Ontdekking. 

Na mijn opleiding Agogisch werk die ik in 1991( ik was toen 19 jaar) heb afgerond ben ik begonnen als leidster in de kinderopvang bij stichting kinderopvang in Helmond ( SKOH). Daar heb ik 11 jaar gewerkt en een hele ontwikkeling door gemaakt. Toen ik daar begon had de stichting 1 kinderdagverblijf, was huiselijk en overzichtelijk, er was persoonlijk contact met elkaar, de ouders en kinderen. Gedurende deze 11 jaar veranderde de stichting en werd groter en groter, hier en daar verloor ik het contact met de organisatie en was het overzicht kwijt. Ik had inmiddels een eigen huis een man en dochter en kreeg steeds meer het gevoel dat kinderopvang beter kon, kleinschaliger, huiselijker en vooral met meer betrokkenheid voor elkaar en voor het kind.

Mijn achterbuurvrouw Dorothé, die op het hoofdkantoor van de SKOH werkte dacht daar hetzelfde over. Onze dochters werden vaak over de schutting aangegeven om met elkaar te spelen en daar ontstonden de gesprekken nadat we tegen elkaar hadden uitgesproken dat we eigenlijk wel iets voor onszelf wilden beginnen. Een hele voorbereiding ging eraan vooraf en in augustus 2002 was het dan eindelijk zover, De Ontdekking werd “geboren”.

Vol passie, trots en toewijding hebben Dorothé en ik onze droom verwezenlijkt en van De Ontdekking een kinderdagverblijf gemaakt waar oog is voor het individu, zowel de medewerkers, de kinderen als de ouders. Iedereen wil gezien en gehoord worden en dat is vandaag de dag mijn drijfveer.

Medewerkers

Ons team

Dirk

Pedagogisch medewerker

Over Dirk

Hoi, ik ben Dirk. Ik werk sinds 2022 met veel plezier bij de Ontdekking. Wat ik het leukste vind om te doen is de groei van een kind in kaart  brengen.

Hilda

Pedagogisch medewerkster

Over Hilda

Haaai ik ben Hilda en werk sinds 2008 met veel plezier bij de Ontdekking. Ik werk daar in een fantastisch team. Maar het allerliefst werk ik met de kinderen. De knuffels en praatjes met de Bijtjes (0-4) geven me veel voldoening. Ik heb mijn plek gevonden!

Kimberly

Pedagogisch medewerkster

Over Kimberly

Hoi, mijn naam is Kimberly. Na mijn stage werk ik sinds 2022 bij de Ontdekking. Ik vind het superleuk om bij de ontdekking te werken omdat er een hele fijne sfeer is. Ik werk bij de BSO, en val daarnaast in op verschillende groepen. Ik vind alle leeftijden leuk, en vind het daarom ook leuk dat ik eigenlijk met alle leeftijden werk.

Demy

Pedagogisch medewerkster

Over Demy

Hai ik ben Demy en tijdens mijn opleiding ben ik gestart bij De Ontdekking. Hier werk ik nu sinds 2021 met veel plezier. Mijn passie ligt bij de kinderen, omdat zij mijn werkdag erg vrolijk maken.

Ivana

Pedagogisch medewerkster

Over Ivana

Hoihoi! Ik ben Ivana en ik ben sinds 2019 werkzaam bij De Ontdekking. Ik werk met veel plezier op de BSO De Bikkels, en sinds dit jaar op de PSZ  De Paardenbloempjes. Ik geniet ervan om de kinderen te zien groeien en ontwikkelen en werk daar dan ook graag aan mee! Het meest geniet ik van mijn werkdagen wanneer ik samen met mijn collega's ervoor kan zorgen dat de kinderen niet meer naar huis willen ;)

Flor

Pedagogisch medewerkster

Over Flor

Ik werk sinds 2008 in het gezellige team van de Ontdekking. In alle jaren heb ik op verschillende groepen met plezier gewerkt. Nu werk ik op ons knusse fijne babygroepje de Bosuiltjes. Elk kind is uniek en dat maakt ons werk zo leuk.

Bas

Pedagogisch medewerker

Over Bas

Hallo mijn naam is Bas. Na mijn stage werk ik sinds 2021 met plezier bij De Ontdekking. Mijn werk bestaat uit veel verschillende taken, maar de allerleukste taak die ik heb is een creatieve activiteit uitvoeren. Door de gezelligheid en de drukte vliegen de dagen zo voorbij.

Anne

Pedagogisch medewerkster

Over Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik werk sinds 2021 bij de ontdekking. Ik ben begonnen met een stage en werk nu fulltime op de dagopvang. Ik ben het meest te vinden op de bijtjes en bosuiltjes. Mijn werkdagen zijn nooit het zelfde waardoor ik elke dag met plezier naar het werk ga.

Marrit

Pedagogisch medewerkster

Over Marrit

Ik ben Marrit, Ik werk sinds oktober 2023 bij de ontdekking. Ik ben pedagogisch medewerker in opleiding in BBL vorm. Ik werk op de BSO en op een verticale groep ik vind het super leuk om met kinderen te werken. Ik geniet er elke dag van om te leren en met mijn collega's te werken.

Inge

Pedagogisch coach & medewerkster

Over Inge

Ik ben Inge en alweer sinds 2008 werkzaam bij de Ontdekking als pedagogisch medewerker en nu ook als pedagogisch coach! Elk kind is uniek en ik vind het belangrijk ervoor te zorgen dat alle kinderen dit zo ervaren bij mij. Het grootste cadeau elke dag weer is een glimlach en een dikke knuffel van 'mijn' kindjes.

Jolanda

Pedagogisch medewerkster

Over Jolanda

Hallo ik ben Jolanda. Sinds 2007 werkzaam bij de ontdekking. Ik ben leidster op de Bso. Ik word blij van creatieve activiteiten en het begeleiden bij de ontwikkeling naar zelfstandigheid. De gezelligheid met de collega’s maakt mijn dag compleet.

Elke

Pedagogisch medewerkster

Over Elke

In 2016 ben ik mijn stage gestart en daarna ben ik gaan werken bij De Ontdekking. De afgelopen jaren heb ik gewerkt op de verschillende leeftijdsgroepen op beide locaties. Waarvan de laatste 3 jaar op onze 0 - 4 groep, De Bloemetjes. Het fijnste aan mijn dag zijn de spontane knuffels van de kinderen op de groep.

Dorothé

Directie

Over Dorothé

Het is mijn doel om alle vragen over planning en financiën snel en effectief te beantwoorden met ons kantoorteam. Zodat de pedagogisch professionals zich volledig kunnen wijden aan de kinderen en ze samen een veilige ontdekkingsreis beleven.

Rachel

Administratief medewerkster

Over Rachel

Ik ben Rachel en sinds 2009 werkzaam bij de Ontdekking. Ik ben veelal achter de schermen aan het werk maar ik vind het ook ontzettend leuk om regelmatig de groepen te bezoeken en kinderen van school te halen. Ik vind het belangrijk dat kinderen en ouders zich bij de Ontdekking thuis voelen.

Ellen

Pedagogisch medewerkster

Over Ellen

Mijn Ontdekkingstocht is gestart op 5 december 2017 en het is nog steeds een cadeau om iedere dag verrast te worden door ieder individu binnen onze huiselijke sfeer bij de Ontdekking. Wat is er mooier dan, naast zelf zo nu en dan nog even kind zijn, een kind met een glimlach naar huis te zien gaan!

Linda B

Pedagogisch medewerkster

Over Linda B

Ik ben Linda en werk als pedagogisch medewerkster sinds 2008 bij kinderdagverblijf de Ontdekking. Wat ik erg belangrijk vind in mijn werk is dat elk kind uniek is en de aandacht verdiend die hij/zij nodig heeft. Elk kind moet zichzelf kunnen zijn en op zijn/haar eigen tempo kunnen ontwikkelen in een huiselijke, veilige omgeving. Dit werk met de kinderen is fantastisch en deze toffe collega’s maken het nog leuker!

Lotte

Pedagogisch medewerkster

Over Lotte

Mijn naam is Lotte. Ik ben sinds november 2023 werkende bij de ontdekking in Gemert.Ik sta vooral op de bso groep "de vliegeniers''. Samen met mijn collega’s zorgen we ervoor dat de bso elke dag weer een fijne en gezellige plek is voor de kinderen. Elke dag is weer anders, dit vind ik leuk aan mijn werk. Ik hoop hier nog een lange tijd fijn te werken!

Danielle

Administratief medewerkster

Over Danielle

Hi! Ik ben Danielle ik werk sinds 2011 bij de Ontdekking. Omdat ik regelmatig op de groepen kom en soms ook kinderen uit school haal ken ik de meeste kindjes en zie je ze groeien binnen de Ontdekking. Mijn werkdag is nooit hetzelfde en Ik heb de gezelligste collega’s daarom kom ik met plezier naar mijn werk.

Sandra

Pedagogisch medewerkster

Over Sandra

Hoi, ik ben Sandra! Sinds 2016 werkzaam bij de ontdekking op de peutergroep de boefjes. Een leuke veelzijdige groep waar we elke dag de kinderen een leuke, gezellige en creatieve dag bezorgen met een vleugje humor. 

Cindy

Pedagogisch medewerkster

Over Cindy

Hallo ik ben Cindy. Sinds 2006 ben ik werkzaam bij De Ontdekking. Ik werk partime op babygroep de Bosuiltjes. Ik vind het super leuk om de kleinste te zien opgroeien, een warm en fijn gevoel te geven zodat zij zich welkom en gezien voelen. Naast de kinderen maken de collega’s het werken nog leuker.

Steffie

Pedagogisch medewerkster

Over Steffie

Hoi! Ik ben Steffie en ik zorg, samen met de allerliefste collega's sinds 2019 voor de allerliefste 0-4 jarige kindjes. Ik vind het een uitdaging om dagelijks een helpende hand te bieden in hun ontwikkeling en hen te prikkelen met bv spelletjes, muziek en knutselactiviteiten. Er is niets dat beter voelt dan een kind dat zijn of haar genegenheid voor jou toont, dit zorgt er dan ook voor dat ik altijd met plezier naar mijn werk kom!

Lieke

Pedagogisch medewerkster

Over Lieke

Hallo ik ben Lieke, Ik werk sinds 2010 met plezier bij de Ontdekking. Mijn passie was van jongs af aan al met kinderen willen werken. Ik werk op de coconnetjes met de allerkleinste van 0 tot en met 2 jaar. Elke dag word ik weer blij van al die vrolijke en lieve kindjes en het verzorgen van alle baby’tjes. Ik bezorg de kindjes graag weer een fijne dag in een veilige en vertrouwde omgeving waarin ze op hun eigen manier mogen ontdekken en groeien.

Marieke

Pedagogisch medewerkster

Over Marieke

Hoi hoi, ik ben Marieke en ik loop al vanaf 2008 mee binnen de Ontdekking. Ik mag nu met de allerkleinste Ontdekkertjes werken en geniet daar enorm van. De blije snoetjes, hun groei in ontwikkeling en de snotkusjes maakt dit werk voor mij het allerleukst!

Nina

Pedagogisch medewerkster

Over Nina

Mijn naam is Nina en ik werk sinds 2021 bij de ontdekking. Ik werk op de peutergroep de Vlinders. Dit doe ik met veel liefde en plezier. Ik wil met mijn enthousiasme, energie en zorgzaamheid de kinderen een fijne, veilige en geborgen plek bieden.

Agnes

Groepshulp

Over Agnes

Al sinds 2009 ben ik met veel plezier werkzaam bij De Ontdekking waar alle kindjes vertroeteld worden! Samen met collega's en de kinderen een fijne sfeer creëren zodat we allemaal weer met een lach en tevreden naar huis gaan. Na mooie jaren bij de bso, heb ik nu meer een ondersteunende functie als groepshulp. Als de kindjes me aan zien komen met een dienblad roepen ze boterhammen....ik word er blij van!

Ine

Leidinggevende Pandelaar / Pedagogisch medewerkster

Over Ine

Hoi, ik ben Ine, leidinggevende / beleidsmedewerker op de Pandelaar en verantwoordelijk voor o.a. de planning, het beleid en daarnaast werk ik nog regelmatig op de groepen. Dat maakt mijn dagen altijd afwisselend en leuk. De Ontdekking voelt voor mij als een 2e thuis waar ik altijd graag naar toe ga. Het is belangrijk voor mij dat kinderen, collega’s en ouders datzelfde gevoel ervaren.

Danique

Pedagogisch medewerkster

Over Danique

Hallo! Ik ben Danique en ik werk op de Bijtjes (0-4) het mooie aan een 0-4 groep is dat oudere kinderen de kleine kindjes helpen en dingen leren. Het voelt elke dag alsof ik naar mijn 2e thuis ga. Één grote familie met lieve kinderen, leuke ouders en fijne collega’s.

Rosa

Pedagogisch medewerkster

Over Rosa

Hi, ik ben Rosa. Ik werk sinds September 2023 met veel plezier bij De Ontdekking, een gezellig team en veel afwisseling zorgen daarvoor.  Maar lekker buiten rond rennen met de kinderen of een spel spelen, maken de dag extra leuk.

Miriam

Pedagogisch medewerkster

Over Miriam

Hallo, mijn naam is Miriam en werk sinds 2022 jaar bij de Ontdekking. Ik werk met 4-6 jarige kinderen bij de BSO met fijne collega's. Ik ga graag naar mijn werk en ga met een tevreden gevoel naar huis als de kinderen heerlijk hebben gespeeld.

Marle

Pedagogisch medewerkster

Over Marle

Hi, Mijn naam is Marle. Ik werk sinds 2021 met plezier bij De Ontdekking! Het werken met baby’s en peuters vind ik erg leuk. De dagen zijn nooit hetzelfde door verschillende leeftijden bij elkaar. De kinderen samen zien ontwikkelen vind ik dan ook erg leuk aan mijn werk!!

Lisa E

Pedagogisch medewerkster

Over Lisa E

Ik ben Lisa en werk sinds 2015 bij de Ontdekking. De afwisseling van mijn werk en verschillende leeftijden van de kinderen maakt mijn werk zo leuk. Ook hebben we een hecht en gezellig team. Zowel de grote als de kleine kinderen kunnen met alles bij me terecht. De band met de ouders vind ik net zo belangrijk. Ze moeten hun kind met een veilig gevoel bij me willen brengen.

Lisa H

Pedagogisch medewerkster

Over Lisa H

Hii! Ik ben Lisa ik werk sinds 2021 met veel plezier bij de ontdekking.
Elke dag kom ik met een glimlach naar het werk toe en ga ik weer een geweldige dag hebben met de kinderen. Geen dag is het zelfde bij de ontdekking en daar houd ik van!

Karlijn

Pedagogisch medewerkster

Over Karlijn

Mijn naam is Karlijn, ik werk sinds oktober 2013 met liefde en plezier bij de Ontdekking. Ik vind het heerlijk om de kindjes blij te maken met waar ze behoefte aan hebben, of dit nou knutselen, boekje lezen of knuffelen is. Ik ben er voor de kindjes.

Mandy

Pedagogisch medewerkster

Over Mandy

Hallo ik ben Mandy, werkzaam bij de ontdekking vanaf 2008. Juist de afwisseling in verschillende activiteiten en uitdagingen met de kinderen maakt het zo leuk. Samen met de peuters maak ik er een gezellige dag van.

Marika

Directie / Pedagogisch coach & medewerkster

Over Marika

Hé, ik ben Marika, sinds 1991 ben ik werkzaam in de kinderopvang. Mijn passie voor kinderen heeft er voor gezorgd dat ik samen met Dorothé De Ontdekking ben opgestart. Ik wil graag iets betekenen voor kinderen en hun ouders, zodat ze met een goed gevoel gaan werken en de kinderen in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen, dat is mijn drijfveer!

Linda K

Pedagogisch medewerkster

Over Linda K

Ik ben Linda ik werk al sinds 2007 bij de Ontdekking. Ik ben werkzaam bij de Coconnetjes, ik vind het heerlijk om mijn dag door te brengen tussen al die mini mensjes. Ook met de collega's is het altijd gezellig!

Linda S

Leidinggevende St. Annastraat / pedagogisch medewerkster

Over Linda S

Hoi ik ben Linda, werkzaam bij de Ontdekking vanaf 1-04-2004. Een goede planning, tevreden ouders, blije snoetjes van de kinderen en happy personeel is waar ik me graag voor in zet!

Britte

Administratief medewerkster

Over Britte

Hi, ik ben Britte en werk sinds 2021 op de ontdekking. Ik ben te vinden op kantoor waar ik me voornamelijk bezighoud met de boekhouding. Het is leuk om te merken dat de kinderen het hier zo fijn hebben en je voelt dat de sfeer goed is.

Brechje

Pedagogisch medewerkster

Over Brechje

Ik werk vanaf 2005 met veel plezier bij de Ontdekking. Ik sta op de babygroep van 0 tot 2 jaar. Wat ik zo leuk vind is dat de baby's nog zo klein zijn. Ik vind het fijn de baby's te kunnen verzorgen en een veilig vertrouwd gevoel te geven.

Meike

Pedagogisch medewerkster

Over Meike

Hi! Ik ben Meike en ik werk sinds 2022 met heel veel plezier bij De Ontdekking. Het leukste aan mijn werk vind ik wanneer ik de kinderen zie stralen tijdens een dag vol activiteiten, spelletjes en muziek. Ook het feit dat ik ze elke dag weer een stukje zie groeien geeft me heel veel voldoening!

Kim

Pedagogisch medewerkster

Over Kim

Hi, ik ben Kim. Ik ben sinds 2023 werkzaam bij de Ontdekking. Ik vind het hier geweldig! Door mijn lieve collega's en alle lieve kinderen voel ik me heel erg welkom in dit fijne team. Elke werkdag is een feestje voor me!

Manon

Pedagogisch medewerkster

Over Manon

Hoi! Mijn naam is Manon en werk sinds 2018 bij de Bikkels. Het team bij de Bikkels vult elkaar goed aan doordat wij juist van elkaar verschillen. Ons doel is om de kinderen een gevoel van thuis te geven door er voor hen te zijn en elke dag leuke afwisselende activiteiten aan te bieden. Ieder kind is uniek en daar geniet ik iedere dag van!

Silvia

Pedagogisch medewerkster

Over Silvia

Hoi, ik ben Silvia en ik werk sinds 2019 bij de ontdekking. Het leukste van mijn werk is dat mijn dag er iedere dag weer anders uitziet. De groei van een kind, het leren ontdekken en daarnaast zichzelf mogen zijn maakt me ontzettend blij. Daarnaast heb ik erg fijne collega's dat mijn werk compleet maakt.

Eline

Pedagogisch medewerkster

Over Eline

Hoi, mijn naam is Eline en ik werk sinds Februari 2023 bij de ontdekking, ik sta 3 dagen in de week bij de bloemetjes. Elke dag ga ik met plezier naar het werk, de vrolijke gezichtjes van alle kinderen maken mijn werkdag het allerleukst. De gezelligheid onderling met de collega´s vind ik ook erg fijn, je doet het tenslotte allemaal samen!

Milena

Pedagogisch medewerkster

Over Milena

Ik ben Milena, ik ben sinds 2023 een enthousiaste medewerker van de ontdekking. Ik hou ervan om met kinderen te werken en te zien hoe ze zich ontwikkelen en groeien!

Nikki

Pedagogisch medewerkster

Over Nikki

Hoi ik ben Nikki en ik werk sinds 2011 met veel plezier en passie bij De Ontdekking. Door mijn inlevingsvermogen en liefdevolle, duidelijke benadering naar kinderen bied ik ze een veilige en vertrouwde plek om helemaal zichzelf te zijn. Als ik dan iedere dag weer al die vrolijke snoetjes zie maakt dit mijn werk tot het mooiste beroep wat er is.

Visie

Visie van Kinderopvang de Ontdekking

Vele pedagogen hebben hun eigen visie ontwikkeld ten aanzien van het begeleiden en verzorgen van kinderen. Binnen De Ontdekking hebben wij ervoor gekozen om niet volgens één stroming te werken, maar een eigen werkwijze te hanteren waarin de visie en werkwijzen van meerdere pedagogen verweven zijn.

De rode draad in ons pedagogisch werken is VVE, vroeg en voorschoolse educatie. Alle pedagogisch professionals zijn VVE gecertificeerd middels het programma Uk en Puk. Uk en Puk is een educatief programma dat zich richt op alle kinderen van 0 tot 4 jaar. Het programma is verdeeld in thema’s die activiteiten bevatten waarmee gewerkt wordt aan;
  • de spraak-en taal ontwikkeling,
  • rekenprikkels
  • de sociaal-emotionele ontwikkeling
  • de motorische en zintuigelijke ontwikkeling.
Na jarenlange ervaring in de kinderopvang was de tijd gekomen om onze visie op kinderopvang te vertalen in een eigen kinderdagverblijf. Het is een bewuste keuze geweest om een kleinschalig kinderdagverblijf te openen. De contacten met de ouders en het kind zijn daardoor direct en doelgericht en er wordt gewerkt in een stabiel hecht team. De kinderen worden met de meeste zorg en aandacht door deskundige pedagogisch professionals verzorgd. Ze worden begeleid in hun ontdekkingsreis in de zo belangrijke en bepalende eerste levensjaren. Omdat wij als kinderdagverblijf relatief klein zijn, kunnen wij de huiselijke sfeer creëren die zo van belang is bij jonge kinderen. Daarmee geef je de kinderen een vertrouwd en geborgen gevoel, zodat ze zich optimaal kunnen ontplooien. De kleinschaligheid is gewaarborgd gebleven door de komst van het kinderdagverblijf aan de Pandelaar in februari 2008 en het Pandje in april 2019 en in 2020 de bungalow (tiener BSO) aan de St. Annastraat 4. De kinderdagverblijven voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, hygiëne en ergonomie en worden ieder jaar geïnspecteerd door de GGD.
Kinderdagverblijf De Ontdekking is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar en hun ouders zich welkom, thuis en gezien voelen. Wij werken met ons eigen kwaliteitswerkboek waarin al onze procedures zijn opgenomen.